Стресові ситуації: релакс за 3 хвилини

Стресові ситуації: релакс за 3 хвилини

Стресові ситуації супроводжують життя сучасної людини щодня. Саме стрес є причиною більшості хвороб, а тому лікарі радять уникати стресу і не нервувати, хоча іноді це майже неможливо. При цьому є дієві способи врятуватися в стресовій ситуації, причому за 3 хвилини.

Якщо неможливо повністю захиститися від стресових ситуацій, то слід навчитися швидко заспокоюватися, що цілком реально.

Релаксація дозволяє понизити рівень напруження у вашому тілі, особливо в серці і мозку, що приводить до поліпшення вашого загального стану, накопичення енергії і кращої концентрації.

До того ж, заспокоїти себе можна звичайними методами, що під силу кожному.

Один із способів - випити кави. Кофеїн, що міститься в каві, зможе заспокоїти, а не тільки надати бадьорості вранці. Для посилення ефекту радять пити каву з молоком.

Шоколад також допоможе у важкий момент. Він один із головних помічників в стресових ситуаціях. Щоб швидко заспокоїтися, майте завжди при собі плитку шоколаду. До того ж, невеликий шматочок шоколаду здатний подарувати ще й відчуття щастя.

Релакс-масаж - одна із самих улюблених методик у багатьох людей. Необхідність розслаблення організму і, як наслідок, рівновагу емоційного стану - доведена необхідність для здорового, повноцінного життя. Релакс-масаж розслаблює тіло, дає заспокійливий імпульс головному мозку.

 

Останнім часом досить активно використовується методика музичної релаксації. Деякі психологи рекомендують сполучати кілька технік, приміром глибоке дихання і музику. Фахівці стверджують, що досить близько десяти хвилин присвятити такий релаксації, і емоційний настрій значно покращиться. Найбільш ефективні релакс-звуки природи: шум водоспаду, дзюрчання річки, шепіт лісу, спів птахів. Класична музика також є відмінним релаксантом.


Гумор і самоіронія теж здатні допомогти. Психологи радять саме цей метод для того, щоб швидко впоратися зі стресом. Наприклад, якщо вас дратує ваш керівник, уявіть його в кумедній ситуації. І стрес зніме як рукою!

Ще один насичений подіями тиждень пішов у минуле. Попереду - нові враження, нові події, поразки і здобуття... На порозі нових життєвих випробувань Українське радіо бажає усім своїм слухачам і читачам затишного і врівноваженого тижня за будь якої погоди!

Олена Пенія Серрано, Українське радіо