Незаконно придбані землі Харкова будуть повернуті місту (Аудіо)

Незаконно придбані землі Харкова будуть повернуті місту (Аудіо)

Про це йшлося на прес-конференції керівника громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Дмитра Булаха.

На заході побувала наша кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Автори "кооперативної схеми" дуже спритно скористалися прогалинами в українському законодавстві. Та взяли на озброєння ще й досі не скасований Закон УРСР, що дозволяє міській владі безкоштовно виділяти землю житлово-будівельним кооперативам. І з 2008-го року ці ЖБК почали з’являтися, ніби гриби після дощу. Те, що псевдо-кооператори покращення житлових умов не потребували і у квартирній черзі не стояли, те, що деякі з них відкривали не один, а кілька кооперативів і на кожен відхоплювали шматок території, міську владу не турбувало. А депутати вправно штампували відповідні рішення.

Таким чином було роздано, за інформацією Генеральної прокуратури України, що розслідує цю справу, 650 гектарів землі. Розслідування Генпрокуратури та наполеглива діяльність активістів, схоже, неабияк наполохала учасників схеми, і дехто з них вирішив "добровільно" повернути незаконно отримані ділянки. Відповідні рішення внесені на розгляд на найближчу сесії Харківської міської ради, повідомив керівник громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Дмитро Булах.

За деяким припущеннями, саме робота Дмитра Булаха у розслідуванні "кооперативних схем" стала причиною його жорстокого побиття. Та незважаючи на загрози здоров’ю і життю, активісти "Антикорупційного центру" будуть наполягати на поверненні всієї незаконно виділеної землі та покаранні винних у створенні злочинної схеми. Додам також, що мешканцям багатоквартирних будинків, які вже зведені на цих ділянках нічого не загрожує. Їм достатньо створити ОСББ та звернутися до Міськради з проханням передати цю землю у постійне користування, як це і передбачено законом".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!