Для посилення співпраці з НАТО створено міжвідомчу експертну групу

Для посилення співпраці з НАТО створено міжвідомчу експертну групу

Міністерство економіки створило міжвідомчу експертну групу з підготовки та виконання рішень Спільної робочої групи "Україна - НАТО" з питань економічної безпеки (СРГЕБ).

Група створена у рамках виконання Річної національної програми під егідою Комісії "Україна - НАТО" на 2017 рік, повідомляє Урядовий портал.

"Міжвідомча експертна група - тимчасовий консультативно-дорадчий орган при Мінекономрозвитку, метою якого стане розробка пропозицій щодо пріоритетних завдань і заходів, спрямованих на розвиток ефективного співробітництва України з НАТО. Головою міжвідомчої експертної групи є Юрій Бровченко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - Національний координатор з питань співробітництва України з НАТО в економічній сфері. До складу міжвідомчої експертної групи ввійшли представники Мінекономрозвитку, Міноборони та державного концерну "Укроборонпром".

Міжвідомча експертна група аналізуватиме стан співробітництва України з НАТО в економічних та ресурсних аспектах, готуватиме узгоджені пропозиції щодо перспективних напрямів такого співробітництва та шляхи удосконалення форм взаємодії. Також група буде моніторити реалізацію домовленостей і вивчатиме проблемні питання, пов’язані з виконанням домовленостей, досягнутих на засіданнях СРГЕБ.

Крім того, міжвідомча експертна група здійснюватиме підготовку рекомендацій щодо необхідності залучення консультаційної, дорадчої та технічної допомоги НАТО, ініціюватиме розроблення відповідних міжнародних програм.