Трамп скасовує програму захисту молодих мігрантів

Трамп скасовує програму захисту молодих мігрантів

Президент США Дональд Трамп скасовує програму, яка захищає від видворення та дає право на працевлаштування іммігрантам, що нелегально потрапили до країни в неповнолітньому  віці.

Про це оголосив генеральний прокурор США Джефф Сешнс, повідомляє DW.
   
"Я тут сьогодні для того, щоб оголосити, що програма, відома як DACA, яку запровадила адміністрація Обами, скасовується", - заявив Сешнс.

Генпрокурор наголосив, що ця програма забрала робочі місця у сотень тисяч американців. Він додав, що країні потрібна законна міграція, яка слугує національним інтересам, та що США не можуть дозволити в'їзд до країни всім охочим.

У свою чергу, Трамп закликав Конгрес США врегулювати це питання на законодавчому рівні. "Конгресе, будь готовий виконати свою роботу - DACA!" - написав він у Twitter.

Це рішення назвав помилковим засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг.

"Це сумний день для нашої країни. Рішення про припинення DACA не просто є помилкою. Дуже жорстоко спочатку пропонувати молодим людям американську мрію, спонукати їх вийти з тіні і повірити нашому уряду, а потім покарати їх за це", - наголосив він.

Цукерберг також наголосив, що "ми завжди були нацією іммігрантів, а іммігранти завжди робили нашу націю сильнішими".

Нагадаємо, зазначену програму запровадив президент Барак Обама. Вона захищає від депортації близько 800 тисяч молодих мігрантів.