В Одеський порт зайшов есмінець ВМС Італії

В Одеський порт зайшов есмінець ВМС Італії

Вранці біля причалу морвокзалу Одеського морського порту кинув якір есмінець "Luigi Durand de la Penne" ВМС Італійської Республіки.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Візит італійського корабля під командуванням капітана 1 рангу Фабріціо Руттері відбувається в рамках навчальної практики курсантів Академії ВМС Італії, що знаходиться у місті Ліворно. Триденною програмою перебування в Одесі 88 італійських курсантів пердбачені зустрічі з українськими військовими моряками у штабі ВМС України та курсантами Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія", ознайомча екскурсія на фрегаті "Гетьман Сагайдачний", - зазначили у прес-службі ВМС ЗС України.

Додамо, що українські військові моряки спільно з італійськими колегами здійснять перехід на катері до місця загибелі італійського корабля "Аlberto Rakia", де покладанням вінка на воду вшанують пам'ять полеглих військових моряків. Відбудеться також дружній турнір з футболу між командами курсантів Інституту ВМС НУ ОМА та командою курсантів Академії ВМС Італійської Республіки.

Зазначимо, що дружні візити до Одеси італійських кораблів стають традиційними, торік місто теж відвідав навчальний корабель "Polinuro" з курсантами на борту.

Есмінець "Luigi Durand de la Penne" був введений до складу ВМС Італійської Республіки у 1993 року. Довжина корабля - 147, ширина - 16, осадка - 6,7 метра, максимальна швидкість 31 узел. Озброєний корабель артилерійськими установками, протикорабельними і зенітними ракетами. Має 2 ангари для гелікоптерів, в яких можуть розміститися пара легких вертольотів Bell AB-212 ASW або один важкий EH-101 Merlin.