Загострення ситуації в зоні АТО на Донбасі

Загострення ситуації в зоні АТО на Донбасі

Протягом минулої доби російсько-окупаційні бандформування 44 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці у Facebook.

"Всього з початку доби незаконні збройні формування 44 рази обстрілювали українські опорні пункти. З них 21 обстріл характеризується як неприцільний", - йдеться в повідомленні.

У штабі підкреслили, що як і в попередні дні, найбільш неспокійно було на Донецькому напрямку. Тут найбільша кількість вогневих провокацій противника зафіксовано поблизу селища Зайцевого. Починаючи з 18 години, бандити 5 раз обстріляли наші позиції з озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Також в кінці доби під ворожим вогнем тричі опинилися українські укріплення в Авдіївській промзоні і двічі – біля Майорська.

На Приморському напрямку бандити тричі застосовували вогнепальну зброю в околицях Павлополя. А близько 20 години біля цього ж селища вони випустили 5 мін калібру 82 міліметри. Обстріл ворога з використанням стрілецької зброї зафіксовані і неподалік Гнутового, Талаківки, Лебединського та Широкіного. А в результаті гранатометного вогню противника на підступах до Мар'їнки поранення отримав один український захисник.

На Луганському напрямку близько 21 години російські найманці, цинічно нехтуючи мирними домовленостями і цілеспрямовано піддаючи небезпеки цивільне населення, зі стрілецької зброї обстріляли КПВВ Станиця Луганська. Незважаючи на повну готовність дати ворогові жорстку відповідь і не порушуючи мирних домовленостей, демонструючи стриманість заради миру, сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.