ООН проведе засідання через ядерні випробування КНДР

ООН проведе засідання через ядерні випробування КНДР

Рада Безпеки США запланувала екстрену нараду після того, як Північна Корея провела випробування водневої бомби.

Про це повідомляє Українська правда.

"США, Японія, Франція, Великобританія і Південна Корея почали вимагати скликати засідання на 4 вересня після того, як Північна Корея підірвала те, що вона назвала водневою бомбою", - йдеться в повідомленні. Також у зв'язку з випробуваннями КНДР протягом тижня заплановане друге термінове засідання Ради Безпеки.

Як повідомлялося, 3 вересня влада Північної Кореї офіційно оголосила про успішне проведення випробування водневої бомби, яку, як стверджує Пхеньян, можна буде доставити за допомогою наявних у КНДР балістичних ракет. Незадовго до цього сейсмологи сусідніх країн Південної Кореї, Китаю і Японії зафіксували землетрус на території Північної Кореї.

Додамо, випробування водневої бомби Пхеньяном засудили НАТО, Європейський Союз і ОБСЄ і ряд світових лідерів. Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили за посилення санкцій Європейського Союзу щодо Північної Кореї. У Міністерстві фінансів США заявили, що підготують пакет санкцій проти КНДР з метою економічної ізоляції цієї країни. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп назвав дії Пхеньяна ворожими і небезпечними для США. Він заявив, що, крім розширення санкцій проти КНДР, розглядає можливість припинення торговельних відносин з країнами, які ведуть з нею бізнес.