Єнс Столтенберг рішуче засудив чергові ядерні випробування КНДР

Єнс Столтенберг рішуче засудив чергові ядерні випробування КНДР

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг рішуче засудив чергові ядерні випробування Північної Кореї та закликав Пхеньян відмовитися від дій, які призведуть до посилення напруженості.

Про це йдеться в заяві генсека, розміщеній на сайті НАТО.
 
"Я рішуче засуджую те, що Північна Корея провела сьогодні шості ядерні випробування. Це є ще одним грубим порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, зокрема резолюції 2321, прийнятій у листопаді 2016 року", - наголосив він.

Столтенберг зазначив, що НАТО стурбована дестабілізуючою манерою поведінки Пхеньяну, яка становить загрозу для регіональної та міжнародної безпеки.

На переконання генсека Альянсу, режим повинен негайно повністю припинити всю існуючу діяльність, пов'язану з ядерними і балістичними ракетами, з подальшою можливістю це перевірити, і зробити так, щоб цей процес був незворотнім.

Він також закликав керівництво КНДР до діалогу з міжнародним співтовариством.

Нагадаємо, влада КНДР офіційно оголосила про успішне проведення випробування водневої бомби.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав ядерні випробування Пхеньяна неприйнятними.

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Північну Корею негайно відмовитися від ядерних випробувань і зазначила, що очікує єдиного підходу міжнародної спільноти у вирішенні цього питання.

Діючий голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц закликав Раду безпеки ООН відреагувати на ядерні випробування Північної Кореї.