Зірку Марії Примаченко відкрили сьогодні у Києві (Аудіо)

Зірку Марії Примаченко відкрили сьогодні у Києві (Аудіо)

Зірку художниці Марії Примаченко відкрили сьогодні на "Площі зірок" у центрі Києва. За допомогою іменних зірок автори цієї ініціативи прагнуть популяризувати здобутки видатних українців. Проте організатори сьогоднішнього заходу не збираються обмежуватися лише Зіркою.

Подробиці знає Тетяна Сергійчук:

"Розпал робочого дня. На перехресті вулиці Еспланада та бульвару Лесі Українки скупчення журналістів. Грає діджей і з колонок лунає голос ведучого. Люди проходять повз захід і повторюють за ним: "Примаченко". Саме тут на "Площі Зірок" сьогодні відкрили ще одну символічну зірку, яка носить ім’я видатної української художниці Марії Примаченко.

На захід прийшов художник, директор Музею Івана Гончара Петро Гончар, який знав народну художницю Марію Примаченко особисто.

Акція проводиться в рамках проекту популяризації мисткині, чия творчість – поза часом. Саме на цьому перехресті упродовж 5-ти тижнів малюнки Марії Примаченко прикрашали вхід торговельно-розважального комплексу. Розповідає співорганізаторка заходу і куратора проекту Prima Maria Лариса Остапко.

Анастасія Примаченко, правнучка художниці, яка є правонаступницею мистецького надбання народної художниці, активно долучається до усіх проектів з популяризації творчості Марії Примаченко. Дівчина каже, наступний масштабний крок – створення бульвару Марії Примаченко у Києві.

Унікальний арт-простір під відкритим небом, де у паркових скульптурах будуть втілені персонажі Марії Примаченко, має з’явитися на перехресті бульвару Лесі Українки та вулиці Івана Павла ІІ-го".

Тетяна Сергйчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!