Спецслужби захопили українську церкву в Криму

Спецслужби захопили українську церкву в Криму

У Сімферополі спецслужби окупаційної влади заблокували храм рівноапостольних князів Ольги та Володимира. Зірвавши  замки, вони увірвалися до храму і стали ламати вівтар, конфісковувати образи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співголова "Координаційної ради організацій вимушених переселенців з Криму" Андрій Щекун.

"Сьогодні зранку повністю заблоковано спецслужбами окупантів храм св. рівноапостольних князів Ольги та Володимира в місті  Сімферополі. Архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента не впускають до храму. Зірвані вхідні замки першого поверху. Варвари  увірвалися до храму, ламають вівтар на другому поверсі, конфісковують образи", - написав Щекун. За його словами, "влада" має намір відібрати у віруючих розташоване в центрі Сімферополя приміщення української церкви.

Нагадаємо, що у січні 2016 року "суд" у Криму зажадав від Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату звільнити частину приміщення церкви площею 112 кв. м і виплатити штраф у розмірі півмільйона рублів. У липні 2016 року так званий апеляційний суд міста  Севастополя підтримав це рішення.

За словами архієпископа Климента, він неодноразово отримував погрози на свою адресу, мета яких - знищення УПЦ КП на півострові. 

Як повідомлялося, Владика Климент - один із тих, хто привітав Україну з 26-ю річницею Незалежності від імені кримчан.