У Миколаєві зірвали засідання сесії міської ради (Аудіо)

У Миколаєві зірвали засідання сесії міської ради (Аудіо)

Сьогодні у Миколаєві мала відбутися сесія міської ради. Передбачалося, що на ній буде оголошено недовіру міському голові Олександру Сенкевичу. Проте, через відсутність кворуму пленарне засідання провести не вдалося.
 
Більше знає наш кореспондент Олександр Власов:
                     
"На порядок денний чергової сесії виносилося 18 питань, в основному, так званні земельні питання. Але було помітно, до сесійної зали прийшли прихильники і противники можливого імпічменту міському голові Миколаєва. Адже, перед цим у місті багато говорилося: всі процедури щодо дострокового припинення повноважень міського голови – виконано.

Залишається поставити це питання лише на голосування. Попередня реєстрація показала, що депутатів недостатньо, щоб проводити сесію. Не реєструвалися депутати фракції "Опозиційний блок". Їх представник з трибуни заявив, що останні події в Миколаєві, пов'язані з обшуками у депутатів міськради від їх партії - це переслідування "опозиції, напередодні нового політичного сезону і перед позачерговими виборами до парламенту". Присутні на сесії патріотично налаштовані активісти зустріли ці слова сміхом.

Представники "Опозиційного блоку" зажадали від влади закрити всі кримінальні справи проти миколаївських "опозиціонерів", а також знайти замовників і виконавців замаху на їхнього колегу. Вчора у його автомобілі виявлено небезпечний пристрій, поліція кваліфікувала це, як замах на вбивство.

Отже, в знак протесту депутати "ОпоБлоку" покинули залу засідання, фактично зірвали сесію. У залі залишилося 27 депутатів і міський голова Олександр Сенкевич. Він заявив, що сесія є неповноважною і додав, що незабаром призначить нову дату засідання сесії міської ради".

Олександр Власов, Миколаїв, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!