Франція не подарує Путіну ситуацію в Україні

Франція не подарує Путіну ситуацію в Україні

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон заявляє, що має значні розбіжності з президентом РФ Володимиром Путіним щодо ситуації в Україні, але не дозволить, щоб йому все зійшло з рук.

Про це Макрон сказав в інтерв'ю тижневику "Le Point", повідомляє "Reuters".

"Я розмовляю з усіма. Дуже прямо і дуже відверто. Стосовно України у нас значні розбіжності з Володимиром Путіним. Я взяв їх до відома. Франція не дозволить, щоб йому будь-що зійшло з рук", - наголосив президент Франції.

Нагадаємо, 22 серпня Президент України провів телефонну розмову з президентом Франції, канцлером Німеччини і президентом РФ, під час якої було підтримано оголошення режиму припинення вогню на Донбасі з нагоди початку навчального року.

23 серпня учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України домовились про припинення вогню на Донбасі з опівночі 25 серпня у зв'язку з початком навчального року. Однак російсько-окупаційні війська порушують "режим тиші", хоча й зменшили кількість обстрілів.

28 серпня Меркель та Макрон закликали Путіна активізувати зусилля з метою виконання Мінської угоди про встановлення режиму припинення вогню на Сході України.