Німеччина та Єгипет боротимуться з мігрантами разом

Німеччина та Єгипет боротимуться з мігрантами разом

ФРН і Єгипет у понеділок, 28 серпня, підписали домовленість про боротьбу з нелегальною імміграцією та контрабандою людей.

Про це повідомляє DW.

"Разом ми створимо центр для роботи, міграції та реінтеграції ", - повідомив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, зазначивши, що центр буде розташовуватися в Єгипті.

Тим часом у Парижі розпочався міжнародний саміт з питань міграції за участю європейських (Іспанія, Італія, Франція, ФРН) та африканських (Лівія, Нігер, Чад) країн. Канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше заявила, що більш тісна співпраця з африканськими країнами могла би сприяти зниженню рівня нелегальної міграції в Європу.  У свою чергу, представник італійського уряду висловив сподівання, що паризька зустріч прискорить виділення коштів ЄС, які вже були обіцяні Лівії. Натомість представник Нігеру заявив, що його країна буде шукати додаткові джерела фінансування загальних заходів безпеки.

За даними Міжнародної організації з міграції, від початку 2017 року до Європи Середземним морем прибули понад 100 тисяч мігрантів, і 85 тисяч із них висадилися в Італії.