Росію охопили мітинги проти цензури в інтернеті

Росію охопили мітинги проти цензури в інтернеті

У ряді міст Росії проходять акції протесту проти цензури та заборони анонімності в Мережі, блокування сайтів, а також переслідувань за репости і лайки в соцмережах.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Учасники  заходів протесту вимагають скасувати закони про регулювання інтернету та інших засобів зв'язку, що включені в "пакет Яровий", реабілітувати засуджених і звільнити обвинувачених по "екстремістських" статтях за пости в соціальних мережах, а також відправити у відставку керівництво Роскомнагляду", - йдеться  в повідомленні.

У Москві активісти збираються на проспекті Академіка Сахарова, де міська влада дозволила мітинг на 10 тисяч осіб. Поліцейські вирізали з банера з написом "Інтернет не заберете ..." слово "гади", яке визнали образливим. Крім того, затриманий активіст у футболці з написом "Путін гірше за Гітлера".

У Санкт-Петербурзі протестуючі вийшли на так звану "народну сходку" на Дворцовій площі. Спочатку була запланована акція на Марсовому полі, але його виключили зі списку гайд-парків, де заходи можна проводити без офіційного погодження.

Зазначимо, що у різних форматах акції "За вільний інтернет" пройшли у Владивостоці, Новосибірську, Єкатеринбурзі, Іжевську та інших містах.