Позивні Українського радіо зазвучали у сучасному аранжуванні (Аудіо)

Позивні Українського радіо зазвучали у сучасному аранжуванні (Аудіо)

Музичні позивні Українського радіо "Реве та стогне Дніпр широкий" з 24-го серпня зазвучали в сучасному аранжуванні. Вже протягом семи десятиліть ця відома мелодія залишається візитівкою радіостанції.

Наша кореспондентка Віолетта Карлащук досліджувала шлях до нових сучасних позивних Українського радіо:

"Під цю знамениту мелодію прокидалося не одне покоління українців. Виконав її бандурист Андрій Бобир. У часи другої світової війни він служив льотчиком-винищувачем, а своєї бандури, яку змайстрував власноруч, не залишив на землі, ховав інструмент у крилі літака, вважаючи його своїм оберегом. Саме на цій бандурі Андрій Бобир і виконав уперше музичні позивні для Українського радіо, яке під час другої світової називалося "Дніпро" і мовило українською із Саратова. У 1986-му році інтерв’ю з бандуристом записав тоді ще кореспондент, а нині радник Генерального продюсера філії Національної суспільної телерадіокомпанії "Українське радіо" Анатолій Табаченко. Він розповідає, що Андрій Бобир з неабияким захватом ділився своїми спогадами про виконання музичного позивного. Сама ж мелодія "Реве та стогне…" в усі часи була знаковою для українців.

"Реве та стогне.." й дотепер залишається незмінною музичною заставкою Українського радіо.  З плином часу змінювалася і сама мелодія. За останні два десятиліття – кілька разів позивні осучаснювалися, але завжди виконувалися народними інструментами. Тепер – з початком нового сезону – слухачі почують абсолютно іншу версію знаменитої мелодії, яка повністю відповідає новому формату і філософії Українського радіо, - розповідає аранжувальник, саунд-продюсер Геннадій Сидоров."

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!