Трамп оприлюднив нову концепцію щодо Афганістану (Аудіо)

Трамп оприлюднив нову концепцію щодо Афганістану (Аудіо)

Нову концепцію і стратегію військової участі Сполучених Штатів у Афганістані оприлюднив Президент США Дональд Трамп під час свого виступу на військовій базі Форт-Майер у штаті Вірджинія.

З подробицями наша кореспондентка у США  Аліса Прожогіна:

"Президент США Дональд Трамп під час свого виступу на військовій базі в Вірджінії заявив, що новий підхід його адміністрації щодо Афганістану буде полягати в тому, щоб запобігти перетворенню цієї країни в безпечний притулок для ісламістських бойовиків. Глава Білого дому зауважив, що різкий відхід Сполучених Штатів з Афганістану призведе до виникнення там вакууму, який займуть радикальні угруповання на кшталт Аль-Каїди та Талібану.

За словами Трампа, заради боротьби з тероризмом США розширять повноваження своїх збройних сил, що знаходяться на території ісламської республіки, для боротьби з терористичними та злочинними мережами. При цьому США більше не повідомлятимуть заздалегідь про свої військові операції і дати їх проведення, а також про чисельність свого військового контингенту в Афганістані, інформував американський президент.

Він також підкреслив, що нова стратегія Вашингтона в ісламській республіці і в регіоні буде тепер залежати від обставин. Крім цього, Дональд Трамп виступив за надання більших повноважень командирам на місцях для оперативного реагування.Глава Білого дому піддав критиці Пакистан, який, за його словами, "є притулком для терористичних організацій" і зазначив, що Сполучені Штати хотіли б, щоб Індія більше допомагала Афганістану, особливо в галузі економічного розвитку.

Президент США також наголосив, що відтепер Сполучені Штати працюватимуть з союзниками і захищатимуть спільні інтереси. "Ми більше не будемо використовувати американську військову силу, щоб будувати демократії на віддалених територіях або намагатися перебудувати інші країни на свій лад. Ці дні залишилися позаду, - сказав Дональд Трамп- Замість цього ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами, щоб захищати спільні інтереси ".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо  

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!