США скасовують видачу неімміграційних віз білорусам

США скасовують видачу неімміграційних віз білорусам

Посольство США в Москві і Консульство в Санкт-Петербурзі скасовують приймання заяв на отримання віз від громадян Республіки Білорусь.

Про це повідомляється на сайті Посольства і Консульства США в Російській Федерації.

"Співбесіди для громадян Республіки Білорусь, які подали заяву на неімміграційну візу США і вже сплатили консульський збір, будуть перепризначені. Ми рекомендуємо громадянам Республіки Білорусь звернутися для проходження співбесід для отримання неімміграційних віз у Посольства США у Варшаві, Києві або Вільнюсі", - йдеться у повідомленні.

Посольство США оголосило, що з 23 серпня призупиняє процедуру видачі неімміграційних віз по всій РФ у зв'язку зі заходами, вжитими Росією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в Росії. 1 вересня 2017 року ця процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз у консульствах США в Росії буде призупинена на невизначений термін.

Нагадаємо, 28 липня Росія вимагала, щоб США до 1 вересня скоротили кількість працюючих у РФ дипломатів і технічних співробітників. Росія також заборонила Посольству США користуватися складськими приміщеннями в Москві і дачею в Срібному бору.

У МЗС РФ пов'язали рішення з новим законом про санкції проти Росії. 30 липня президент РФ заявив, що Росію мають покинути 755 працівників американських дипмісій.

У свою чергу президент, США Дональд Трамп пообіцяв відповісти на рішення РФ про скорочення кількості американських дипломатів до 1 вересня.