Прем'єр назвав основний принцип пенсійної реформи

Прем'єр назвав основний принцип пенсійної реформи

Пенсійна реформа ліквідує зрівнялівку, коли майже однакові пенсії отримують ті, хто важко працював усе життя, і ті, хто працював абияк. Українці, які працювали змолоду, зможуть вийти на пенсію в 60 років.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у "Facebook".

"В основу нашої реформи покладено простий принцип - пенсію потрібно заробити. Тобто сплачувати внески до Пенсійного фонду", - написав Прем'єр.

"Якщо людина оформлена легально, внески за неї в обов’язковому порядку сплачує роботодавець. Ми не змінюємо правило - при оформленні пенсій всі відпрацьовані роки до 2004 року враховуються як страховий стаж. Різними є лише способи підтвердження наявності страхового", - написав Прем'єр-міністр. І пояснив, що до 2004 року страховий стаж обчислюється згідно з записами в трудовій книжці, а після 2004-го - автоматично на підставі даних персоніфікованого пенсійного рахунку.

Нагадаємо, 17 травня Уряд Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана схвалив пакет законопроектів, які дозволять провести пенсійну реформу та одразу направив його на розгляд Верховної Ради.

Парламент 13 липня підтримав реформу в першому читанні.