На Донеччині школи перевірятимуть на наявність вибухонебезпечних предметів (Аудіо)

На Донеччині школи перевірятимуть на наявність вибухонебезпечних предметів (Аудіо)

Школи на лінії розмежування на Донеччині до 1 вересня будуть перевірені на наявність вибухонебезпечних предметів. З початком занять у школах протягом усього навчального дня перебуватимуть поліцейські.

Далі - наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"Перевірки вибухотехніками та поліцією шкіл, що третій рік потерпають від обстрілів, розпочали з Мар’їнського району. За цей час не тільки дорослі, а й діти навчилися жити в умовах постійної небезпеки. Семикласники Мар’їнської школи №2 Денис та Микита діляться власним досвідом. Вони розповідають, що під час обстрілів учні змушені ховатися у підвалі, а потім знову продовжувати навчання у класах.

Старший інспектор 7-го загону ДСНС в Донецькій області Валентин Лічковаха розповідає, що у такі небезпечні моменти поряд зі школярами завжди були правоохоронці. І вони, і рятувальники з ДСНС не втомлюються  нагадувати дітям правила поводження з підозрілими предметами, і це спрацьовує.

З підвалу і до горища обстежили шкільні будівлі в Мар’їнці та сусідній Красногорівці спеціальні загони правоохоронців і рятувальників, обійшли кожен клас, коридор, усю прилеглу територію. Жодних вибухонебезпечних  предметів тут не знайшли.

До 1 вересня таким чином на лінії розмежування буде перевірено 36 шкіл. А всього на Донеччині цього навчального року працюватимуть 559 шкіл".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!