Мати затриманого в Криму українця звернулася з відкритим листом до Путіна

Мати затриманого в Криму українця звернулася з відкритим листом до Путіна

Мати українського активіста Володимира Балуха, засудженого в анексованому Криму за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, звернулася до президента Росії Володимира Путіна з відкритим листом.

Текст листа розмістила Кримська правозахисна група, повідомляє "Радіо Свобода".

Наталія Балух заявила, зокрема, про факти переслідування її сина за проукраїнську позицію на півострові, про фабрикування кримінальної справи проти сина, і як наслідок - неправомірний, на її думку, вирок суду.

"Сумніваюся, що терористична загроза в Криму насправді існує, але те, що під виглядом боротьби з тероризмом влада Криму руками працівників ФСБ і МВС розправляється з неугодними їй громадськими діячами та простими громадянами, для мене і нашої сім’ї стало доведеним фактом", - написала мати українського активіста. І попросила Путіна відповісти на її листа "не словом, а ділом".

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха в анексованому Криму 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок. Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд анексованого Криму 4 серпня виніс  українському активісту вирок - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також призначив штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Українські правозахисники подали до Європейського суду з прав людини дві скарги з приводу переслідування Володимира Балуха.