Відкрито діапазон 1800 МГц для впровадження 4G

Відкрито діапазон 1800 МГц для впровадження 4G

Кабінет міністрів відкрив діапазон 1800 МГц для впровадження в Україні радіотехнології 4G.

Як повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, уряд вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України. Зокрема прийнято рішення про гармонізацію спектра для систем мобільного зв’язку четвертого покоління у діапазоні 1800 МГц.

Відкриття діапазону 1800 МГц для впровадження радіотехнології 4G дозволить стимулювати розвиток вітчизняної сфери телекомунікацій, цифрової економіки, сприятиме підвищенню інвестиційного клімату України", - зазначається у повідомленні.

Зазначимо, що вже до кінця поточного року передбачається проведення тендеру на видачу 4G-ліцензій. Очікувані надходження до державного бюджету становитимуть щонайменше 3,975 млрд грн.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 9 серпня затвердив умови проведення у IV кварталі 2017 року - I кварталі 2018 року тендеру на продаж частот в діапазоні 1800 МГц з пріоритетним правом викупу для діючих операторів і стартовою вартістю лотів 3,975 млрд грн.

За даними Мінекономрозвитку, роботи з розширення стандарту зв'язку четвертого покоління 4G на території України здійснюватимуться упродовж двох років після проведення тендерів з продажу частот.