Євросоюзу потрібна нова міграційна політика

Євросоюзу потрібна нова міграційна політика

Віце-міністр національної оборони Польщі Міхал Дворчик вважає, що ЄС потрібна нова міграційна політика та конкретні, ефективні дії для гарантування безпеки людей.  

Так у ефірі телеканалу "TVP Info" він прокоментував ситуацію після терористичної атаки, здійсненої в Барселоні.

Про це повідомляє "Польське Радіо".

"На думку заступника міністра оборони, потрібна відповідна міграційна політика для уникнення таких атак", - йдеться у повідомленні.

За словами Міхала Дворчика, його країна не дасть згоди на примусове переселення до Польщі людей, яких неможливо перевірити з погляду безпеки та підтвердити їхню ідентичність.

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло висловила співчуття та солідарність іспанському прем'єру у зв'язку з терактами в Іспанії. Вона заявила про готовність надати допомогу та підтримку для захисту європейських цінностей, які поділяють обидві країни.

Нагадаємо, 17 серпня фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамблас. У результаті 13 осіб загинули і понад 100 дістали поранення.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірні терористи були вбиті поліцією.

За останніми даними, семеро людей загинули. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оголосив триденну жалобу по всій країні. Серед загиблих та поранених - громадяни 34 країн. За даними МЗС, українців з-поміж жертв теракту немає.