НАБУ не втручалося у вибори президента США

НАБУ не втручалося у вибори президента США

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що НАБУ не має відношення до будь-яких втручань у вибори президента США.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"НАБУ не має жодного відношення до будь-яких втручань у вибори США. Якщо згадати ту ситуацію, рік тому, ми отримували багато запитів від журналістів, зокрема й іноземців, щодо Манафорта. Суть нашої відповіді зводилася до того, що, дійсно, таке прізвище міститься в "амбарній книзі" Партії регіонів. Ми неодноразово заявляли, що ніякого розслідування щодо Пола Манафорта не було. Він - не підслідна нам особа", - наголосив А.Ситник в інтерв'ю газеті "День".

Нагадаємо, 15 серпня ЗМІ опублікували документ ГПУ про початок кримінального провадження за фактом втручання представників НАБУ у вибори президента США. Повідомлялося, що розслідування було розпочато за заявою нардепа Андрія Деркача, який згодом підтвердив факт звернення до Генпрокуратури.

16 серпня в ГПУ зазначили, що розслідують у рамках відкритого кримінального провадження розголошення НАБУ матеріалів справи про "амбарну книгу Партії регіонів", але ні про яке втручання Бюро у вибори президента США не йдеться.