Україна і Нідерланди склали іспит на міцність взаємин

Україна і Нідерланди склали іспит на міцність взаємин

Трагедія МН-17 та нідерландський референдум щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС стали серйозними випробуваннями двосторонніх відносин України та Нідерландів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

На цьому під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним наголосив посол Нідерландів Кейс Кломпенхаувер у зв’язку із завершенням його дипломатичної місії у Києві.
 
"Cпівпереживання та солідарність громадян України з нідерландським народом стосовно трагедії рейсу МН-17 назавжди залишаться у моїй пам'яті", - заявив нідерландський дипломат.

Посол Нідерландів відзначив прогрес реформ в Україні, а також наголосив, що під час виконання своєї місії став свідком зміцнення та змужіння української нації.

Міністр та посол впевнені, що винні у збитті літака рейсу МН-17 постануть перед судом і українсько-нідерландська співпраця є надзвичайно важливою у цьому зв'язку.

Клімкін побажав Кломпенхауверу успіхів у подальшій діяльності.

Нагадаємо, Королівство Нідерланди визнало Україну разом із іншими державами Європейського Співтовариства 31 грудня 1991 р. Дипломатичні відносини було встановлено 1 квітня 1992р. шляхом обміну дипломатичними нотами. Посольство Королівства Нідерланди в Україні було відкрито восени 1992 р. Дипломатичне представництво України в Королівстві Нідерланди розпочало свою діяльність у Гаазі у 2002 р.

7 липня 2017 року Нідерланди і Україна підписали двосторонню угоду про правову співпрацю щодо катастрофи малайзійського лайнера МН17.