Північна Корея продовжує готуватися до військового протистояння зі США (Аудіо)

Північна Корея продовжує готуватися до військового протистояння зі США (Аудіо)

За повідомленнями агенства Ройтерс (Reuters),  Пхеньян розробляє план ракетного удару по району поблизу острова Гуам, у західній частині Тихого океану. Там розташовані військові бази США. Зі свого боку Пентагон підготував план попереджувального удару по майже 20 об'єктах Північної Кореї.

З подробицями наша американська кореспондентка Аліса Прожогіна:

"За словами Кім Чен Ина, США мають першими продемонструвати своє бажання знизити градус напруги і визнати необхідність припинення провокацій щодо КНДР, а також відмовитися від таких спроб у майбутньому. Як зазначив глава КНДР, США повинні думати раціонально, а не перевіряти терпіння Північної Кореї.

Того ж дня, раніше, міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що якщо Північна Корея запустить балістичну ракету в бік США, це може перерости у повномасштабну війну. "Ми хочемо використовувати дипломатію. Такою була наша позиція раніше, такою вона залишається і зараз, і ми сподіваємося, що так воно і буде надалі", - сказав глава Пентагону, зазначивши, однак, що відкрита війна між країнами "призведе до кінця режиму і знищення його людей".

Різке загострення військового протистояння між США і Північною Кореєю почалося в кінці липня цього року, коли Північна Корея заявила, що успішно запустила ще одну міжконтинентальну балістичну ракету. За словами глави КНДР Кім Чен Ина, випробування було направлено на те, щоб "дати суворе попередження США". Китай закликав КНДР не провокувати світ новими тестами, а лідери європейських країн попросили Вашингтон утриматися від початку ядерної війни. За словами чиновників у Вашингтоні, нове ракетне випробування КНДР продемонструвало, що у режиму, можливо, з'явився засіб доставки ядерної боєголовки на більшу частину материкової території США.

2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон, яким посилюються санкції проти КНДР, а 5 серпня Радбез ООН одноголосно схвалила введення нових санкцій проти Пхеньяна, які фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!