З Дня Незалежності "Українське радіо" змінює позивні! (Аудіо)

З Дня Незалежності "Українське радіо" змінює позивні! (Аудіо)

Традиційна мелодія "Реве та стогне..." у День Незалежності, 24 серпня, звучатиме в сучасному аранжуванні!

Про це написала на своїй сторінці у Facebook продюсерка мистецьких спецпроектів "Українського радіо" Галина Бабій.

"Бандурист Андрій Бобир був студентом Київської консерваторії, коли почалась Друга світова війна. Тож, довелось йому стати… льотчиком-винищувачем! Але бандуру свою не покинув на землі: ховав в крилі літака, вважаючи оберегом у боях! І саме на ній виконав і записав знамениті позивні на мелодію пісні "Реве та стогне Дніпр широкий" для Українського радіо, яке в час війни називалось "Дніпро" і вело ефір українською мовою із Саратова!”, - зазначила музикознавиця, продюсерка мистецьких спецпроектів "Українського радіо" Галина Бабій.

Ця фантастична історія накладає на нас великий моральний обов'язок: знати її, цінувати і використовувати у нових реаліях.

"У час створення Суспільного мовлення, історичні позивні, знані багатьма поколіннями слухачів "Українського радіо" у всьому світі, пропущені крізь призму часу, відтворені новими звуками, повертаються в ефір!”, - підкреслила ведуча "Українського радіо" Галина Бабій.

Студія "Кофеїн", партнер Українського радіо, і аранжувальник Геннадій Сидоров пропонують нинішнім і майбутнім слухачам своє бачення і звучання знаної мелодії!

Кожна нова година в ефірі Українського радіо, наповнена новими звістками і сенсами, розпочинатиметься незмінно сталою, як саме радіо, національною константою: "Реве та стогне Дніпр широкий!..".