У Сирії вбито співробітників "Білих касок"

У Сирії вбито співробітників "Білих касок"

У сирійському місті Сармін у провінції Ідліб невідомі застрелили сімох співробітників сирійської гуманітарної організації "Білі каски".

Про це повідомляє "ABCnews".

"За даними Сирійської наглядової ради з прав людини (SOHR), співробітники "Білих касок" були вбиті пострілами в голову. Причини нападу поки невідомі, особи нападників не встановлені. Зловмисники вкрали частину екіпіровки і викрали два мікроавтобуси, які належать організації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, провінція Ідліб знаходиться під контролем повстанців із джихадстського угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам". Представники цього радикального об'єднання назвали подію жахливим злочином і пообіцяли знайти і притягти до відповідальності організаторів атаки.

Поінформуємо, "Білі каски" - сирійська громадянська оборона - організація з захисту і порятунку мирного населення, що розпочала свою діяльність в Сирії у 2013 році й відтоді її активісти першими з'являються там, де потрібна допомога жертвам авіаударів й атак.

"Білі каски" перебувають поза політикою, однак офіційні Москва і Дамаск звинувачують їх у зв'язках із терористами. До організації входять понад 3 тисячі жінок і чоловіків із різних куточків Сирії, які залишили свою роботу інженерами, вихователями, менеджерами тощо.