Справу Януковича продовжать розгдядати 15 серпня (Аудіо)

Справу Януковича продовжать розгдядати 15 серпня (Аудіо)

Розгляд справи щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, продовжиться 15 серпня. Сьогодні колегія суддів Оболонського райсуду Києва встигла ознайомитися із доказами сторони звинувачення, зокрема переглянула запис голосування Ради Федерації Росії на підтримку вторгнення в Україну.

Докладніше – наш кореспондент Олександр Демченко:

"Звинувачення надало сУду офіційне звернення від 1 березня 2014 року російського президента Владіміра Путіна до Ради Федерації Російської Федерації щодо використання збройних сил Росії на території України. ДодалИ й відеозапис засідання, де члени Ради Федерації Під головуванням
Валентини Матвієнко голосують за надАння дозволу на введення військ та на їх фінансовій підтримці.

Адвокат Віктора Януковича Віталій Мешечек у відповідь каже, що звернення Путіна про використання військ та сама постанова мали миротворчий характер. Росія, за його словами,  не вводила війська на територію України, а Янукович не мав стосунку до цього рішення Ради Федерації.

Прокурори додають іще одне відео: виступ 3 березня 2014 року у радбезі ООН постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна (нині покійного), який зачитує лист-звернення Януковича до Ради Федерації. За словами Прокурора Руслана Кравченка, саме з цього листа розпочався процес легітимації перебування російських військ на території нашої держави.

На наступному засіданні суд планує заслухати як свідка звинувачення колишнього постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва, який бачив лист-звернення Януковича з закликом використання російських Збройних Сил на території України".

Олександр Демченко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!