В будинку Манафорта провели обшук (Аудіо)

В будинку Манафорта провели обшук (Аудіо)

Агенти ФБР провели обшук в одному з будинків колишнього керівника виборчого штабу чинного американського президента Дональда Трампа - Пола Манафорта, який має тісні фінансові зв'язки з Росією і Україною. Обшук був здійснений 26 липня, без попередження, але про нього стало відомо лише напередодні.

З подробицями – наша кореспондентка в США Аліса Прожогіна:

"Ордер на обшук в будинку Манафорта був виданий в рамках розслідування про втручання Росії у виборчу кампанію в США в минулому році. За словами помічників республіканця, агенти забрали з дому документи та інші матеріали.

Обшук був проведений в рамках розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера щодо роботи Манафорта на український уряд і його ролі у зустрічі співробітників передвиборного штабу Трампа з представниками російського уряду в 2016 році.

Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання Росії в минулорічні президентські вибори в США. У червні 2016 року Манафорт очолив виборчий штаб Трампа і тут же взяв участь у зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російським юристом Наталією Весельницькою. В середині серпня того ж року Манафорт залишив свою посаду, після того як стали відомі подробиці його ділових і політичних зв'язків з проросійською Партією регіонів та екс-президентом України Віктором Януковичем.

Особливий інтерес для розслідувань представляє зустріч з російським адвокатом в Нью-Йорку, на якій, крім Манафорта, були присутні Трамп-молодший і зять президента Джаред Кушнер.

Поки неясно, які саме документи були вилучені з будинку Манафорта. Раніше він передав документи в юридичний комітет сенату, а також в комітети з розвідки сенату і конгресу, які ведуть паралельні розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори США.

Як повідомляється, це записи, зроблені під час зустрічі сина Дональда Трампа і російського адвоката Наталії Весельницької. Як випливає з електронних листів Трампа-молодшого, він погодився на зустріч і запросив Манафорта в обмін на обіцянку надати компрометуючі матеріали про суперницю Трампа в президентських перегонах Хілларі Клінтон".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!