Канада поважатиме права корінних народів

Канада поважатиме права корінних народів

Канада усіляко пропагуватиме права корінних народів, визнаючи помилки минулого, заявив у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Про це повідомляє УНІАН.

"У світовій історії права, культура, історія та мова корінних народів відкидалися чи порушувалися надто довго. Сьогодні ми визнаємо це неприпустиме минуле та зобов'язуємося будувати світ, у якому права корінних народів поважаються. Разом ми можемо продовжити подорож шляхом примирення із корінними народами і створити краще майбутнє для усіх нас", - наголосив Трюдо.

Жодні інші відносини не є настільки ж важливими для Канади, як відносини з її корінними народами й незважаючи на досягнутий прогрес, попереду залишається ще багато роботи над примиренням й упевненням, що права корінних народів дотримуються, а до їх голосів - дослуховуються, зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, згідно із постановою Генасамблеї ООН, Міжнародний день корінних народів світу відзначається щорічно 9 серпня.

В Україні єдиного і чіткого визначення поняття "корінний народ" поки не існує. Найбільш характерні проблеми корінних народів мають кримські татари, гагаузи, кримчаки, караїми та кримські греки, які змушені виживати в умовах анексії Криму Росією. Україні потрібен відповідний закон, який врегульовував би ці питання.