Рейтинг Трампа впав до рекордно низького рівня (Аудіо)

Рейтинг Трампа впав до рекордно низького рівня (Аудіо)

Рейтинг президента Сполучених штатів Америки Дональда Трампа серед американців сягнув найнижчого показника з моменту інавгурації.

З подробицями – наша кореспондентка в США Аліса Прожогіна:
                     
"Підсумовуючи результати двохсот(200) днів роботи Дональда Трампа на посаді президента, його діяльність  схвалили (затвердили) 38 відсотків опитаних, що на 6 відсотків нижче ніж три місяці тому.  Частка незадоволених політикою президента складає (становить) 56 відсотків, що на 2% (поділки) менше, ніж 100 днів тому. Рівень підтримки Трампа республіканцями також значно знизився - з 73 до 59 відсотків.

Розмірковуючи про те, що могло б підвищити рейтинг Трампа, журналісти телеканалу СІ-Ен-Ен назвали участь у прес-конференціях. Вони нагадали, що за 200 днів роботи 45-й президент США всього один раз спілкувався з пресою - через три тижні після інавгурації. Хоча його попередник, Барак Обама, давав інтерв'ю дев'ять разів за півроку.

Варто зазначити, що у президента Трампа склалися особливі стосунки з пресою та її представниками (особливе ставлення до преси та її представників). Ще під час передвиборної кампанії він почав війну зі ЗМІ, багато з яких, за його словами, є "фейковими". Деякі аналітики висловлюють думку, що Трамп "не дружить" з пресою через те, що переважна більшість мас-медіа під час виборів підтримувала оппонента Трампа - Хілларі Клінтон і зараз продовжує критично висвітлювати діяльність адміністрації після вступу президента на посаду. Крім того, більшість американських ЗМІ обвинувачують Трампа в зв'язках із Росією, яка, на думку впливових експертів, втрутившись у вибори, допомогла йому виграти президентські перегони".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!