Відбувся випуск курсантів, які навчалися за програмою НАТО (Аудіо)

Відбувся випуск курсантів, які навчалися за програмою НАТО (Аудіо)

Дипломи про успішне вивчення англійської мови отримали сьогодні п’ятнадцять військовослужбовців-ветеранів. Вони пройшли чотиримісячні курси іноземної мови за спільною програмою Британської Ради і НАТО. Окрім цього, українських військових, серед яких – і учасники АТО, навчали складати резюме і готуватися до співбесіди з потенційними роботодавцями. Словом, того, що може допомогти адаптуватися до цивільного життя.

З випускниками спілкувалася Юлія Конішевська:
                                                     
"Учасник АТО Денис КорешкО дізнався про безплатні курси англійської в інтернеті. Каже, одразу подав заявку на участь, адже знання іноземної дає чималі переваги, зокрема, при пошуках хорошої роботи, або й просто у подорожах.

Іще один випускник - доброволець батальойну "Азов" Павло Мамонтов - дістав на війні складне поранення і рік провів на лікарняному ліжку. Вивчення іноземної мови стало для нього такою собі терапією і допомогло призвичаїтися до мирного життя. Ну і, звичайно, це можливість розвиватися і пізнавати навколишній  світ, - каже Павло.

Позаду чотири місяці наполегливої роботи, заняття по 5 годин щодня, 5 днів на тиждень, - розповідає викладачка Анна Бєлова. За її словами, група так потоваришувала між собою, що заняття були схожі скоріш на дружні посиденьки, аніж на уроки. Власне, така розкутість і посприяла засвоєнню матеріалу, говорить викладач.

НавчАння для відставних військовослужбовців, ветеранів та тих, хто завершує службу, проводиться у рамках програми НАТО, що діє понад 20 років і 17 – за участі Британської Ради. За цей час курси з англійської, менеджменту, економіки, ай-ті технологій, пройшли понад 8 тисяч слухачів. Директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс розповідає, що програму адаптувли під потреби військових.
 
Дізнатися більше про курси та записатися на занЯття можна на сайті Британської Ради в Україні".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!