НКРЄ не розглянула питання про запровадження абонплати за газ (Аудіо)

НКРЄ не розглянула питання про запровадження абонплати за газ (Аудіо)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та  комунальних послуг, сьогодні так і не розглянула проект рішення про нову модель розрахунку тарифів за спожитий газ. Скликане на сьогодні засідання зірвали представники профспілок, які вимагали не запроваджувати абонплату за газ для населення.

Докладніше – Віолетта Карлащук:

"Перед початком засідання, під будівлею Національного регулятора зібралося кількасот мітингувальників з вимогою не допустити підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Голова Національного регулятора Дмитро Вовк уточнює: на засіданні не планується змінювати тарифи. Обговорюватиметься лише можливість оприлюднення на сайті Нацкомісії проекту змін методики розрахунку тарифів.  Він нагадує, що комісія регулює лише тарифи природних монополій, а в середній платіжці за спожиті енергоресурси вони складають лише 13 відсотків, решта – ціна на газ, встановлена Урядом. Однак щойно розпочинається резентація проекту, до залу заходять кілька представників профспілкових організацій і вимагають пояснити суть абонплати за розподіл газу. Наполягають на закритті засідання. Діалогу не виходить, тому Дмитро Вовк так і чинить.
 
Опісля, вже у своєму кабінеті Голова нацкомісії продовжив спілкування із представниками профспілкових організацій і народними депутатами.

За подіями у приміщенні НКРЄ спостерігав колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. Він підрахував: якщо буде запроваджена абонплата, щомісяця кожному споживачеві доведеться платити за газ від 20-ти до 100 гривень більше, ніж зараз, а в сумі це - 5 мільярдів гривень на рік додатково.

Коли Національний регулятор повЕрнеться до розгляду питання про нову методологію розрахунку тарифів, наразі невідомо".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!