Сенатори США закликали "FIFA" позбавити РФ права проведення ЧС-2018

Сенатори США закликали "FIFA" позбавити РФ права проведення ЧС-2018

Сенатори США звернулися до Міжнародної федерації футболу (FIFA) із закликом позбавити Росію права проведення Чемпіонату світу з футболу у 2018 році (ЧС-2018) через експлуатацію північнокорейських працівників.

Про це йдеться у відкритому листі президенту "FIFA" Джанні Інфантіно від імені восьми американських сенаторів на чолі з демократом Бобом Менендесом.
    
"Сенатори закликали президента "FIFA" Джанні Інфантіно розглянути питання про дискваліфікацію Росії як приймаючої країни чемпіонату світу 2018 року, якщо незалежне розслідування визначить, що російський уряд або місцевий оргкомітет були співучасниками примусової праці північнокорейських будівельників", - йдеться у повідомленні. У листі зазначається, що північнокорейські працівники, які будують футбольні стадіони в Росії, стикаються з експлуатацією, примусовою та неоплачуваною працею. "Як організація, здатна впливати на життя мільярдів уболівальників, спортсменів та робітників у всьому світі, "FIFA" повинна виконувати свої зобов'язання у сфері прав людини. Захист робітників та спортсменів від примусової праці повинен бути ключовим елементом цих зобов'язань. Якщо "FIFA" не вдасться вжити заходів проти Росії та Північної Кореї, це буде сприйматися як терпимість до огидної практики цих країн", - зазначили сенатори. Крім цього, у своєму листі сенатори також закликали "FIFA" виключити Північну Корею з членства в організації, посилаючись на повідомлення про те, що режим Кім Чен Ина погано поводився з власними спортсменами.