У зоні АТО бойовики застосували важку артилерію

У зоні АТО бойовики застосували важку артилерію

Упродовж минулої доби бойовики 30 разів обстрілювали позиції Збройних сил України, зокрема і з  забороненої Мінськими угодами зброї. Сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.  

За його даними, двічі ворог застосовував артилерію 122-міліметрового калібру, 7 разів - міномети.

Зокрема, на Маріупольському напрямку російсько-терористичні угруповання з мінометів 82-міліметрового калібру,  122-міліметрової артилерії, гранатометів та озброєння БТР обстріювали українські опорні пункти у Водяному. Артилерію калібру 122 міліметри застосували в районі Лебединського. Зі стрілецької зброї терористи обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Широкиного та Павлополя.

На Донецькому напрямку епіцентром вогневого протистояння й далі залишається Авдіївка. Околиці міста бойовики обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку під мінометний вогонь російських найманців потрапили українські опорні пункти у Кримському, Троїцькому та Катеринівці. Із гранатометів було обстріляно Новоолександрівку та Новозванівку.

Як зазначається в повідомленні штабу АТО, черговим фактом ескалації конфлікту з боку бойовиків став обстріл будинків мирних мешканців Водяного. Тут окупанти випустили щонайменше 6 мін калібру 120 міліметрів.

Упродовж доби сили АТО 18 разів швидким і точним вогнем у відповідь припиняли обстріли противника. Втрат серед українських військових нема.