Пробна мандрівка для кавунів. Уперше за багато років херсонську велику ягоду знову повезли до Києва баржею. Добиратися по воді довше, але вигідніше. Передбачається, що фермери отримають економію на транспортуванні, а споживачі – на ціні та на якості товару.
Бачила, як кавуни вирушають у путь, наша кореспондентка Оксана Корінна:
"Шість херсонських фермерських господарств домовилися з компанією, яка возить зі столиці зерно, що йтиме туди їх баржа не порожня, а з кавунами. Вітчизняний товар складе конкуренцію
привізним ягодам, - говорить організатор проекту Олександр Сіненко.
Перевезення річкою має знизити ціну на кавуни. На баржу вмістилося 250 тонн смугастої ягоди. А це близько 50-ти великовантажних фур. Тож транспортні витрати зменшуються. Везуть кавуни у спеціальних ящиках із провітрюванням. Аби не було сумнівів щодо їх якості, перед завантаженням лабораторія під відкритим небом провела хімічний аналіз. Він підтвердив - кавуни екологічно чисті. Надійде товар в одну із мереж супермаркетів Києва. Продаватимуть його, як акційний. Якщо перший рейс буде вдалим, планується, що баржі зроблять близько 50 ходок за сезон.
Оксана Корінна. Херсон. Українське радіо.