Українця в Баку 17 років утримували в рабстві

Українця в Баку 17 років утримували в рабстві

Посольство України в Азербайджані займається поверненням на батьківщину громадянина, який, відправившись на заробітки, потрапив у рабство на 17 років.

Про це повідомив перший заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін в Facebook.

"У квітні 2016 року в ході поліцейської спецоперації в Азербайджані був виявлений факт незаконного позбавлення волі громадянина України, 1952 року народження, жителя Дніпропетровщини. Починаючи з 1991 року чоловік регулярно приїжджав в цю країну для сезонного працевлаштування. Орієнтовно в 1999 році він потрапив до роботодавця, який, використовуючи фізичне насильство, змусив його до рабської праці. 17 років чоловік провів у рабстві. За цей час цього бідолаху неодноразово "перепродавали" для використання як працівника в домашньому господарстві", - розповів Аброськін.

Зазначимо, що чоловіка звільнили в квітні 2016 року в ході поліцейської спецоперації на тваринницькій фермі у Баку.

"Знайшли у вкрай тяжкому стані. Тривалий час він не міг ані розмовляти, ані адекватно сприймати дійсність. Пройшов тривалий курс реабілітації й тепер почуває себе задовільно", - зазначив Аброськін.

Після 13 років відсутності в Україні, рішенням суду у 2012 році він був визнаний як безвісти зниклий і знятий з обліку за місцем реєстрації. Знайти рідних потерпілого не вдалося. У березні 2017 року паспорт громадянина нашої країни для цієї людини було відновлено.

Нагадаємо, 30 липня відзначається всесвітній день протидії торгівлі людьми. Відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України, 2017 рік оголошений в Україні роком протидії торгівлі людьми.