Німеччина прагне разом зі США подолати український конфлікт

Німеччина прагне разом зі США подолати український конфлікт

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель закликає американську владу не забувати суть санкцій - а саме завершення конфлікту на Сході України.
 
Про це він заявив у п'ятницю, коментуючи прийняття американським Конгресом закону про санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї, повідомляє Укрінформ.  

"Ми не повинні забувати, про що йдеться: ми хочемо подолати конфлікт на сході України. Ми згодні з тим, що для цього потрібен політичний тиск на Москву. Це мета і масштаб наших європейських санкцій, не більше й не менше", - сказав міністр. Він нагадав, що європейці вже давно тісно співпрацюють у цьому питанні з адміністрацією США і збираються й надалі діяти спільно. "Наша пропозиція про тісне та довірче узгодження нашої політики щодо Росії залишається в силі", - сказав Габріель, відзначивши позитив у тому, що Конгрес "однозначно приписує" вести консультації з європейськими партнерами США, перш ніж вживати додаткові заходи. "Якщо російське керівництво робитиме кроки (в правильному напрямку) і ми зможемо, нарешті, повернутися до реалізації Мінських домовленостей, також можна буде подумати над поступовим ослабленням санкцій", - заявив глава МЗС ФРН. При цьому він звернув увагу на те, що Європа "в жодному разі не прийме екстериторіальне застосування санкції США проти європейських компаній", про що добре відомо і президенту Трампу, і державному департаменту, і адміністрації США. Політика санкцій, за словами німецького міністра, не є ані таким, що підходить, ані відповідним інструментом для просування національних інтересів і експорту вітчизняної енергетичної галузі. "Тепер президентові Трампу вирішувати, як все буде продовжуватися", - підсумував Габріель.  

Раніше повідомлялося: Сенат США переважною більшістю голосів схвалив напередодні перероблений законопроект санкцій відносно Росії, Ірану і КНДР. Президент країни Дональд Трамп має підписати його (або відмовитися підписувати) впродовж 10 робочих днів.