Стрілянину в Дніпрі кваліфікували як умисне вбивство (Аудіо)

Стрілянину в Дніпрі кваліфікували як умисне вбивство (Аудіо)

Умисне вбивство – так правоохоронці кваліфікували вчорашню стрілянину в Дніпрі, внаслідок якої загинуло двоє учасників АТО, п’ятеро людей поранені. Затримано двох нападників, вони зараз у лікарні під охороною.  Розслідування триває. Таку оперативну інформацію оприлюднив на брифінгу начальник обласної кримінальної поліції Олег Грозь.

Докладніше - наш кореспондент Костянтин Ковзан:

"Олег Грозь повідомив, що встановлені дві особи, які почали стрілянину. Вони поранені вогнем у відповідь й перебувають у лікарні імені Мечникова, поліція переслідували їх, та, схоже, поранені нападники самі їхали до лікарні. Загалом поранено п’ятеро людей, четверо з них – нападники, один – учасник подій на Донбасі, волонтер, адвокат Едмонд Саакян. Говорить Олег Грозь.

Олексій Вагнер – доброволець, який служив в 20-му мотопіхотному батальйоні 93-ї бригади - загинув на місці, Максим Іващук – колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади - дорогою до лікарні. Причина події – так звані економічні суперечки. Які саме – з’ясовує слідство. З цього
приводу з’являється чимало непідтвердженої інформації, втім Едмонд Саакян сьогодні повідомив, що його брату Едуарду, який займається будівельним бізнесом, погрожували, вимагали гроші, поліція на звернення не реагувала. Сторони домовилися зустрітися та обговорити ситуацію. Втім, на жаль, не розійшлися миром. Говорить Едмонд Саакян.

Як відомо, загиблий Олексій Вагнер – один з побитих "тітушками" під час святкування 9 травня в Дніпрі, Едмонд Саакян – захищав його як адвокат. Та сам Едмонд наполягає: ці дві події не пов’язані. Просить не пов’язувати вчорашню стрілянину й з військовим минулим хлопців".

Костянтин Ковзан, Дніпро, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!