Слідчі США хочуть підштовхнути Манафорта до співпраці у "російській справі"

Слідчі США хочуть підштовхнути Манафорта до співпраці у "російській справі"

Американські слідчі перевіряють інформацію про відмивання грошей стосовно екс-керівника виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. Таким чином його сподіваються підштовхнути до співпраці зі слідством у справі щодо ймовірної змови між представниками штабу Трампа та керівництвом Росії, повідомляє ДІНАУ,
    
Команда слідчих перевіряє майно Манафорта у Нью-Йорку, зокрема нерухомість, яку він придбав між 2006-м і 2013-м роками. Також перевіряють його зв'язки з українською політикою.  

Зазначимо, що Манафорт свого часу консультував "Партію регіонів" (ПР) та екс-президента України Віктора Януковича. За     інформацією Національного антикорупційного бюро України, його прізвище 22 рази фігурує в так званій "чорній бухгалтерії" ПР за п'ять років. У рукописних бухгалтерських книгах згадувались 12,7 мільйона доларів виплат для Манафорта за послуги, які він надавав у 2007 - 2012 роках. Слідчі працюють під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера. Він очолює розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори у США. Раніше Мюллер керував ФБР.