Одеські оперативники перекрили канал нелегальної міграції

Одеські оперативники перекрили канал нелегальної міграції

Поліція затримала організатора незаконного переправлення мігрантів через державний кордон України до країн Європейського Союзу. Крім того, правоохоронці виявили групу іноземців, які перебували на території України з порушенням чинного законодавства. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Під час оперативних заходів працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, слідчим управлінням, БПОП поліції в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області затримано 47-річного громадянина іншої держави. Чоловік організував і здійснював незаконне переправлення іноземних осіб через державний кордон України до країн Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, оперативники виявили групу іноземців, які перебувають на території України з порушенням чинного законодавства. Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено речові докази: кошти, які правопорушник отримав за сприяння незаконній організації та подальше переправлення через державний кордон, мобільні телефони.  Також під час проведення санкціонованого обшуку в одному з орендованих приміщень фігуранта було виявлено незаконний цех з пошиву брендового одягу. "Стосовно цього громадянина відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від 7 до 12 років", - зазначив начальник Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, поліції в Одеській області Микола Кульчицький.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу відносно фігуранта. Встановлюється повне коло осіб, причетних до кримінального правопорушення, та інші обставини у справі.