Франція бореться з лісовими пожежами

Франція бореться з лісовими пожежами

У Франції сотні пожежників намагаються загасити лісові пожежі, що палають приблизно в 15 кілометрах від міста Ніцци. Про це повідомляє Associated Press.

За словами Жана-Габріеля Делакру з Регіональної адміністрації Приморських Альп, у вівторок вогонь поблизу Ніцци знаходиться "під контролем", однак його поки не вдалося повністю загасити після того, як він спалахнув у понеділок вночі.  Він також додав, що при гасінні вогню троє пожежників отримали легкі поранення. Пожежа поширилася на 120 гектарів лісу і досягла міста Кастаньє, що на узбережжі Ніцци. Жоден з будинків наразі не постраждав.

Зазначається, що гасінню пожежі заважає надто суха та жарка погода, яка тримається у більшості регіонів Франції. Повідомляється також, що через середземноморські вітри пожежі в останні дні також вразили Прованс і Корсику.

Раніше повідомлялося, що у Чорногорії принаймні 100 туристів евакуювали з прибережної зони, де вирують лісові пожежі, які також не припиняються і вздовж узбережжя Адріатичного моря в сусідній Хорватії.