Рівень безробіття у червні знизився майже на вісімнадцять відсотків

Рівень безробіття у червні знизився майже на вісімнадцять відсотків

Рівень безробіття в Україні в червні 2017 року скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 17,8 %, в абсолютних цифрах - на 58,7 тисяч осіб, до 330,2 тисяч, повідомила Державна служба статистики.

У повідомленні зазначається, що рівень безробіття серед жінок вищий, ніж серед чоловіків, на 23,1 %. За даними Державної служби зайнятості, рівень безробіття в містах вищий, ніж у сільській місцевості, на 45 %. Кількість зареєстрованих безробітних у червні становила 1,3 % населення працездатного віку, тоді як у відповідному періоді минулого року показник був на рівні 1,5 %. Кількість безробітних, які отримують допомогу, скоротилася майже на 49,1 тисяч осіб - до 265,1 тисяч. При цьому середній розмір допомоги в червні становив 1921 грн проти 1966 грн грн у червні попереднього року.

Зазначається, що кількість осіб на одне вакантне місце в червні цього року знизилася в два рази порівняно з червнем 2016 року, до 5 безробітних. Дані наводяться без урахування Криму та зони проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, кількість безробітних в Україні, за даними Держстату, на кінець 2016 року становила 390,8 тисяч осіб, що відповідало 1,5 % населення працездатного віку.