Кожен третій баварець хотів би незалежності федеральної землі

Кожен третій баварець хотів би незалежності федеральної землі

Майже кожен третій житель Баварії хотів би, щоб його федеральна земля було повністю незалежна від Німеччини.

Такі дані опитування громадської думки, поведеної інститутом YouGov за замовленням видання.

"Приводом проведення опитування стала ініціатива "Свободу для Баварії", що вимагала проведення референдуму про вихід штату з Федеративної Республіки Німеччина", - пояснюють організатори опитування мотив його проведення.

Отже, 32 % опитаних у цій федеральній землі позитивно відповіли на запитання: чи "погоджуєтеся ви з твердженням, що ваша земля має бути незалежною від Німеччини?".  І Баварія не одна така територія, хоча в ній відсоток подібних настроїв найвищий. У Саарі та Тюрингії "сепаратистів" виявилося по 22 %, у Саксонії та Макленбурзі-Передній Померанії - по 21, у Саксонії-Ангальт - 20 %, у Баден-Вюртемберзі та Бранденбурзі - по 19 %,  у Бремені - 15 %, Північному Рейні-Вестфалії - 14 %, Гамбурзі та Берліні - по 13 %, у Гессені - 10 %, у Нижній Саксонії, Шлезвіг-Гольштейні та Райнланд-Пфальці - по 8 %.

Автори підкреслюють, що ФРН не може розпастися. Основний закон не передбачає відділення федеральних земель, що підтвердив буквально на початку цього року і федеральний Конституційний суд у Карлсруе.