Нацполіція відзвітувала про роботу за перше півріччя 2017 року

Нацполіція відзвітувала про роботу за перше півріччя 2017 року

Відповідні підсумки роботи Нацполіції за перше півріччя 2017 року виклав на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Нацполіція сьогодні підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року - динаміка впевнено позитивна. У сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87 % по умисним вбивствам до 93 % - нанесення тяжких тілесних злочинів", - написав Аваков.

Згідно викладеної ним інфографіки, кількість злочинів за перше півріччя 2017 року зменшилась на 16,5 %, а також за цей же час було розкрито на 20,5 % більше злочинів - за аналогічний період 2016 року. Зокрема, на 16 % зменшено кількість вчинених умисних вбивств, на 18 % зменшено кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень; на 26 % зменшено кількість вчинених розбійних нападів; на 32 % зменшено кількість грабежів; на 22 % розкрито більше злочинів у сфері господарської діяльності.

Також, відповідно до цих даних, на 16 % викрито більше злочинів, пов'язаних з використанням бюджетних коштів; припинено діяльність в 1,8 рази більше організованих груп і злочинних організацій.