Глава МЗС Росії назвав владу США "бандитами з великої дороги"

Глава МЗС Росії назвав владу США "бандитами з великої дороги"

Висунення деяких умов для повернення російської дипломатичної власності в США - це "грабіж серед білого дня", заявив Сергій Лавров. Про це він сказав журналістам в Мінську.

"Якщо це так (умови, що висунуто США для повернення власності), то це грабіж серед білого дня. Бандити з великої дороги якісь, виходить, коментують цю ситуацію. Як це так - відібрати власність, яка закріплена двостороннім міжурядовим ратифікованим документом, а щоб її повернути, діяти за принципом "що моє - те моє, а що твоє - те поділимо", - сказав Лавров.

Нагадаємо, що у грудні 2016 року адміністрація колишнього президента США Барака Обами ввела нові санкції відносно Росії. Із США було вислано 35 російських дипломатів і членів їх сімей. Був також закрито доступ до заміських дач постійного представництва Росії при ООН в Нью-Йорку і посольства у Вашингтоні.

Раніше у Білому домі натякнули на деякі умови повернення російської дипвласності - двох дач (їх підозрюють в устаткуванні шпигунських гнізд) в околицях Нью-Йорка і Вашингтону. В американській адміністрації вважають, що Росія повинна дати США "щось натомість".