Великобританія розширює програми з підготовки українських військових

Великобританія розширює програми з підготовки українських військових

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії розширює програми з підготовки українських військових для поліпшення їх захисту в умовах воєнних дій на Донбасі, передає УНІАН.

"Ми продовжуємо стояти пліч-о-пліч з нашими українськими друзями перед обличчям російської войовничості та агресії. Ця підготовка, оборонна за своїм змістом, допоможе захистити українські війська від загроз, з якими вони щоденно зіштовхуються. Завдяки нашим програмам з підготовки, ми надсилаємо чіткий сигнал, що ми підтримуємо народ України та рішуче прихильні її суверенітету, незалежності та територіальній цілісності", - заявив державний секретар з питань оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Майкл Феллон.

Зокрема, Британія впроваджує нові воєнні курси, які охоплюють протидію таким загрозам, як атаки та вогонь з боку снайперів, бронетранспортерів та мінометів. Ці курси допоможуть українським військовим поліпшити рівень кваліфікації для власного захисту перед зазначеними загрозами, які є головною причиною поранень та фатальних випадків серед українських військових на Донбасі.     

Зазначимо, що інструктори з Британії вже підготували понад 5 тисяч військовослужбовців Збройних сил України.