Сьогодні - День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

Сьогодні - День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників гірничо-металургійного комплексу з професійним святом - Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Галузь зазнала непомірних економічних та інфраструктурних втрат від російсько-терористичної окупації окремих районів Донбасу, а також анексії Автономної Республіки Крим. Всупереч цим викликам галузь активно працює, а її підприємства виплачують усі види податків до державного   бюджету. Гірничо-металургійний комплекс має значні перспективи для подальшого розвитку", - йдеться у привітанні.

Очільник Уряду зазначив, що на часі модернізація виробничих потужностей ряду підгалузей комплексу, зокрема, запровадження інноваційних проектів розвитку технологій та обладнання нового покоління, забезпечення рентабельності та мінімізації витрат, збереження і захист навколишнього природного середовища.

Гройсман переконаний, що такі нововведення цілком можливі і є пріоритетом роботи Уряду, адже комплекс має потужний інфраструктурний та науково-технічний потенціал.