Дмитро Хоркін планує посилити ефір Українського радіо включеннями з областей

Дмитро Хоркін планує посилити ефір Українського радіо включеннями з областей

Генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін запропонував у першому медіасезоні, який стартує 4 вересня 2017 року, довірити наповнення відрізків включень обласних радіоредакцій в УР1 самим обласним радіо. Відрізки мають бути уніфіковані – 7:10 - 8:00, 12:00 -13:00, 17:10 – 18:00, 20:10 – 21:00.

Про це він написав на сторінці у "Facebook".

За його словами у ранковому праймі, який триває з 7:00 по 10:00, обласні радіостанції матимуть відрізок 7:10 - 8:00.

"Логічно не переривати загальнонаціональне ток-шоу включенням. Ще краще з нього розпочати. Тому пропонуємо відрізок 7:10 - 8:00, який може бути заповнений або підбіркою новин області, або прямоефірним ток-шоу... У дискусіях з керівниками радіо були 2 моменти: реклама і "звичка". Рекламний час в ранковому ефірі з 6-ої по 12-ту коштує майже однаково, а в деяких областях проміжок з 6-ої по 8-му ще дорожчий. "Звичка": даруйте, але рейтинг радіо зараз такий низький, що частка тих, хто "звик" замала. І звик до чого? До того попереднього державного радіо? Його вже нема! Матеріали (найактуальніші і найякісніші) журналістів обласних радіо звучатимуть і о 8-ій, адже і на загальнонаціональному рівні слухач хоче знати про події в регіоні!"

Генпродюсер зазначив, що перевагою нового сезону буде те, що з вересня буде вдень відкритий відрізок з 12:10 до 13:00. Раніше був закритий з 14:00 по 15:00, де була технічна перерва на проводовому мовленні.

"Замість "закритого" для проводового радіо відрізку з 14 по 15, вважаю доцільним дати зручний відрізок з 12:10 по 13-ту. Не нав’язую, а пропоную тут в прямому ефірі з інтерактивом обговорювати гострі суспільно-політичні і соціальні теми. Коли я був у Чернівцях і проводив Форум міста, приємно вразили журналісти творчої команди Любові Годнюк, які висвітлювати в прямому ефірі радіо "Буковина" цю подію оперативно, з балансом думок, та ще й поєднуючи роботу у студії зі включеннями з Чернівецького універтитету. Мені такий ефір цікавий, а про проблеми я хочу чути саме зараз. Чернівецькому радіо такий формат по силах", – зазначив Дмитро Хоркін.

Він вважає, що важливо не розбивати загальнонаціональне ток-шоу у вечірній час, а зробити мовлення регіонів таким, щоб шоу "з Києва" його доповннювало і підсилювало.

«Почнемо із новин на УР1 о 17:00, продовжимо місцевими з 17:10, які у свою чергу на обласному радіо може продовжити підсумкова аналітична передача. З 18 до 20:10 знову УР1 з головний вечірним шоу та підсумковими новинами. А о 20:10 - регіональні радіо мовлять у форматі, актуальному для регіону (новини, житейська розмова, публіцистика...). "Голос Києва" ввечері робить дуже цікаву передачу про проблеми Київщини - саме у райцентрах і містечках, даючи різку (і самом правильно) критику діям/бездіяльності місцевої влади. А в ефірі Полтавського радіо "Лтава" є популярна передача Ольги Гладченко "Життя в портретах" про талановитих постатей області, - прекрасна передача для вечора! А в Харкові вже і так є солідні лінійки "Ранок" і "Вечір з Обласним", переконаний - невелике перенесення часу не зашкодить впізнаваності передач, а навпаки підсилиться потужним і цікавим "київським" шоу ввчечері і вранці», – пояснив Дмитро Хоркін.

Генеральний продюсер поділився планами: «Ми вводимо посаду координатора по роботі з регіонами, який і спілкуватиметься з журналістами обласних радіо та оперативно передаватиме матеріал на загальнонаціональний рівень. Вважаю, що відсутність такої посади до цього негативно позначалось не лише на співпраці з екс-ОДТРК, а й позбавляє радіослухача доступу до подій поза столицею.Чудово мати активний доступ обласних редакцій до "Суспільне: news", - це пришвидшить обмін матеріалами».

Зазначимо, що "Українське радіо" закликає обласні радіоредакції суспільного мовлення створюти спільні проекти. Ідеї спільних проектів можна надсилати на електронну пошту castingradioua@gmail.com.

Нагадаємо, з 1 червня Дмитро Хоркін - генеральний продюсер "Українського радіо". Анатолій Табаченко призначений радником нового генерального продюсера філії Національної суспільної телерадіокомпанії України "Центральна дирекція "Українське радіо" Дмитра Хоркіна.