ГПУ провела обшуки в "Укренерго"

ГПУ провела обшуки в "Укренерго"

Генеральна прокуратура сьогодні провела обшуки у приміщенні державної компанії "Укренерго" і у будинку виконувача обов'язків директора цього підприємства Всеволода Ковальчука.

За словами останнього, обшуки проводять у зв'язку зі здійсненням "Укренерго" статутної діяльності, тобто складанням багаторічного плану розвитку об'єднаної енергетичної системи України, інвестиційних програм, закупівлями та будівельною діяльністю.

Додамо: Управління зв'язків із громадськістю Генпрокуратури поширило повідомлення про те, що ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання службовим становищем, службового підроблення тендерної документації посадовцями "Укренерго" в особливо великих розмірах за співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг і іншими особами.

Прокуратура підозрює, що керівництво компанії здійснювало закупівлі у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, йдеться у повідомленні. Обшуки у цій справі проводять по всій Україні. В офісі "Укренерго" слідчі дії проводили і у жовтні 2015 року. Тоді усунули від виконання обов'язків директора компанії - Юрія Касіча.